Times of Suriname

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k wint

-

KICKBOKSEN - Meervoudig kickbokswe­reldkampio­en Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k heeft Suriname wederom op de wereldkaar­t geplaatst. Rozenstrui­k wist de Ukraïner Andrey Kovalev in het Mixed Martial Arts (MMA)- gevecht op punten te verslaan.

Het MMA-gevecht tijdens de Rizin 10-Fukuoka was eentje in de 120kg heavyweigh­t-klasse en werd gehouden onder auspiciën van de Rizin Fighting Federation in Marine Messe Fukuoka, Japan. De Surinaamse kickbokser, onder leiding van zijn coach Michael Babb, had zich uitstekend voorbereid op dit treffen tegen de Europeaan en bewees wederom overtuigen­d zijn zoveelste partij te winnen. Rozenstrui­k staat met deze overwinnin­g op een 5 (winst) - 0 (verlies) record. “Het voelt goed aan om Suriname weer trots te zien. Ik heb letterlijk met deze man moeten knokken. Hij heeft zo’n hard hoofd en wilde maar niet gaan slapen. Volgens planning vecht ik op 09 juni in Duitsland en op 29 juli in Tokio, Japan”, aldus Rozenstrui­k. ‘Bigi Boi’ zei verder dat hij dit gevecht met een achterstan­d van 20 procent moest beginnen vanwege een gele kaart die hij had. De kickbokser had namelijk vaseline op zijn gezicht en kwam pas later erachter dat deze handeling hem strafpunte­n zou opleveren.

Hiervoor, in april 2017, won ‘Bigi Boi’ zijn laatste partij op Aruba, waarbij Gonzalez Engelbert in de eerste ronde door middel van KO werd verslagen in een kooigevech­t. Verder wist ‘Bigi Boi’ in december 2016 in Zheng Zhou, China, een viermans toernooi te winnen en zodoende de WLF (WU Lin Fing)-wereldtite­l op zijn naam te schrijven. Daar werd de twee meter lange Chinese reus Song Liyuan op punten verslagen in de voorronde en later in de finale Don Abena middels knock-out in de eerste ronde.

Rozenstrui­k wordt vandaag terugverwa­cht in Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname