Times of Suriname

Moraes schiet Mengao naar overwinnin­g

-

ZAALVOETBA­L – De Braziliaan Waldenir Moraes bezorgde Mengao de drie punten in, zijn eerste wedstrijd in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­l Bond tegen promovendu­s FCB. In de Anthony Nestysport­hal won het team zondag met 5-4. Mengao dat nu onder een andere leiding staat, speelde in de beginfase heel nerveus. Het team keek daarom al gauw tegen een achterstan­d aan. In de vijfde minuut was het Anthony Graves die de score opende: 1-0. Zaken werden erger voor Mengao toen Roy Lespeki het tweede doelpunt maakte voor de nieuwkomer: 2-0. Trainer Gilliano Sordjo nam direct een time-out, om zaken te bespreken met de jongens. Mengao kwam herboren terug na de time-out en zette de promovendu­s onder heel veel druk. Binnen vier minuten werd de achterstan­d weggewerkt. Moraes scoorde in de veertiende en achttiende minuut en teams gingen naar de kleedkamer­s met een 2-2 ruststand.

Mengao zette zijn goede spel voort in de tweede helft. Binnen twee minuten nam het team voor de eerste keer de voorsprong, toen Fabian Lijkwan het net vond: 3-2. De nieuwkomer FCB vocht zich terug in de ontmoeting en Christoper Hall trok ploegen weer langs elkaar: 3-3. De slotfase werd heel erg spannend. Binnen zeer korte tijd werd twee keer gescoord. Romano Holtuin en Moraes scoorden, maar de Braziliaan deed dat in zijn eigen doel: 4-4. De wedstrijd leek hierdoor op een gelijkspel te eindigen, maar Moraes maakte zijn fout goed en scoorde in de laatste secondes het gouden doelpunt: 5-4.