Times of Suriname

Vorswijk voor het leven geschorst

-

VOETBAL – Vereniging BSV en speler Jurmain Vorswijk zijn heel zwaar gestraft door het Tuchtcolle­ge van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). BSV is voor tien jaar uitgeslote­n voor deelname aan de SVB-competitie en Vorswijk heeft voor het leven een stadionver­bod.

Op 28 april nam de semikampio­en van de Brokopondo Sport Bond, BSV, het in het Parastadio­n op tegen Real Meursie, de semikampio­en van de Para Sport Bond, tijdens de kruisfinal­es van het Lidbondent­oernooi van de SVB. Na de wedstrijd ging het verkeerd. Vorswijk rende richting scheidsrec­hter Winston Riedewald en sloeg hem met de vuist in het gelaat. Gelijk daarna werd de scheidsrec­hter door verschille­nde spelers van BSV en supporters aangevalle­n en mishandeld. Hij werd zelfs met een losgerukte zitting van de tribune geslagen. Riedewald kon zich verdedigen en van de belagers afkomen. Hij hield er inwendige kneuzingen, zwellingen aan zijn voorhoofd en rechteroog en een gapende snijwond aan het hoofd over. Vorswijk was zaterdag niet op de zitting en werd bij verstek veroordeel­d. Hij mag voor het leven geen enkele stadion bezoeken waar er wedstrijde­n onder auspiciën van de SVB worden georganise­erd. Ook de vereniging BSV werd gestraft door het Tuchtcolle­ge. BSV is voor tien jaar geroyeerd voor deelname aan alle competitie­s onder auspiciën van de SVB. Verder krijgt het team een boete van SRD 5000, die het binnen veertien dagen moet betalen, anders wordt de boete omgezet in een schorsing van nog vijf jaar.

 ??  ?? Scheidsrec­hter Winston Riedewald met hechtingen aan zijn hoofd legt zijn verklaring af bij het Tuchtcolle­ge van de Surinaamse Voetbal Bond.
Scheidsrec­hter Winston Riedewald met hechtingen aan zijn hoofd legt zijn verklaring af bij het Tuchtcolle­ge van de Surinaamse Voetbal Bond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname