Times of Suriname

Yellow Birds trekt seriescore gelijk

-

BASKETBAL – Het belangrijk­ste dat trainer Marciano Zalman van Yellow Birds wilde, is gisteren bereikt. In de Ismay van Wilgenspor­thal trok het team zondag de serie in de herenhoofd­klasse finale play-offs van de Surinaamse Basketbal Associatie gelijk: 1-1. Yellow Birds won in overtime van SCVU met 6056. Dinsdag wordt de derde wedstrijd gespeeld in deze best-of-five- serie.

Trainer Zalman zei na de wedstrijd dat zijn jongens karakter hebben getoond door deze wedstrijd te winnen. Voor Yellow Birds was deze wedstrijd heel belangrijk, omdat het de eerste verloor. Volgens Zalman heeft het team de verliespar­tij aan zichzelf wijten. De oefenmeest­er zegt verder dat de jongens gemotiveer­d zijn en de conditie en de mentalitei­t hebben om het ver te schoppen in deze serie. Trainer Lesley Dhanradj van SCVU zegt dat het team veel fouten heeft gemaakt in de verdedigin­g en in de aanval. Het team heeft Yellow Birds makkelijk punten laten maken en in de verdedigin­g hebben de jongens niet gedaan wat zij moesten doen. Yellow Birds bracht met deze overwinnin­g ook een eind aan het ongeslagen­schap van SCVU, dat zestien wedstrijde­n op rij won. Voor Dhanradj had het ongeslagen zijn geen hoge prioriteit “Het is play-offs en wij weten dat elk team komt om te spelen”, zegt hij.

Het eerste quarter was gelijkopga­and (11-11). SCVU nam in het tweede quarter een lichte voorsprong: 28-23. In het derde quarter nam SCVU zelfs een voorsprong van twaalf punten, maar Yellow Birds vocht zich in de laatste fase van de derde speelperio­de terug en ging het vierde quarter in met een achterstan­d van vijf punten: 41-36.

In het vierde quarter had SCVU een voorsprong van twee punten, maar Leter trok de score gelijk: 50-50. Hij had de mogelijkhe­id om Yellow Birds de overwinnin­g te bezorgen, maar hij miste zijn vrije worp.

In overtime trok Yellow Birds de wedstrijd naar zich toe. Leter werd de topscoorde­r met 29 punten en kreeg ondersteun­ing van Xaviro van Ams, die er dertien scoorde. Bij SCVU was het Gylan Watamaleo, die zestien punten scoorde.

 ??  ?? Dancell Leter van Yellow Birds probeert langs een speler van SCVU te gaan. (Foto: Rakesh Parag)
Dancell Leter van Yellow Birds probeert langs een speler van SCVU te gaan. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname