Times of Suriname

Zist hRnderden YideR¶s met reFlames YRRr RSstelIraX­de

-

Het videoplatf­orm verwijderd­e 1.400 video¶s met ingebouwde advertenti­es voor (du%irdie een 2ekrawense dienst waarmee scholieren fraude met opstellen kunnen plegen.

Dat schrijft BBC News dat ontdekte dat ruim 250 YouTube-kanalen video¶s met dat soort reclames bevatten. YouTube gaf een aantal van de kanalen tot 4 mei de tijd om de advertenti­es uit hun video¶s te halen maar daar gaven ze niet allemaal gehoor aan. De reclames waren in de video¶s gemonteerd zodat YouTube er geen zicht op had. 1ormaal gesproken worden externe advertenti­es afgespeeld zodat YouTube de controle heeft. De reclames van (du%irdie sporen scholieren aan een µsuper slimme nerd¶ in te huren. =ij zouden dan een opstel schrijven voor de scholier. 9olgens BBC News waren er meer dan 1.400 video¶s die samen ruim 700 miljoen keer zijn bekeken. Het is niet verboden om reclames zelf in video¶s te monteren. “Gebruikers op YouTube mogen zelfbetaal­de advertenti­es aanbieden als onderdeel van hun video¶s als ze niet in strijd zijn met onze regels´ stelde YouTube in een statement. “5eclames voor het schrijven van opstellen worden verwijderd als we ze ontdekken.´

Het gebeurt vaker dat YouTube video¶s van zijn platform verwijdert. ,n de laatste drie maanden van 2017 werden meer dan acht miljoen filmpjes wereldwijd gewist.

Die video¶s voldeden niet aan de regels van de site en bevatten met name spam en porno. YouTube heeft deze cijfers voor het eerst naar buiten gebracht maar wil dat in de toekomst vaker doen.

9oor het opsporen en verwijdere­n van advertenti­es gebruikt de dienst kunstmatig­e intelligen­tie. Die software zorgde ervoor dat driekwart van de video¶s was verwijderd voordat iemand ze kon zien.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname