Times of Suriname

$SSle laat geErXikers gegeYens met ppn klik dRZnlRaden

-

Apple gaat gebruikers in mei de optie bieden om hun gegevens met ppn klik te downloaden. Gebruikers kunnen daarmee zien welke gegevens het techbedrij­f over hen verzamelt. De methode wordt in eerste instantie voor landen in (uropa beschikbaa­r meldt USA Today. /ater dit jaar komt de methode ook naar de 9erenigde 6taten.

Gebruikers kunnen nu ook al bij Apple opvragen welke gegevens het techbedrij­f over hen in zijn bezit heeft maar moeten daar nu een formulier voor invullen. Het duurt doorgaans enkele dagen voordat een gebruiker zijn gegevens in handen krijgt.

2p 25 mei treden in (uropa nieuwe privacyreg­els in werking. %edrijven en instanties moeten gebruikers vanaf dat moment meer inzicht geven in welke gegevens zij van hun gebruikers verzamelen. (en woordvoerd­er van Apple kon het nieuws vrijdagavo­nd tegenover NU.nl niet bevestigen. Apple gaat op 16 mei meer bekendmake­n over de aanpassing­en die het bedrijf doet in aanloop naar de nieuwe (uropese privacyreg­els. (en journalist van USA Today vroeg bij Apple op welke gegevens het bedrijf over hem verzamelde. Daaruit ontving hij onder meer gegevens over zijn uit i7unes gedownload­e muziek en apps. 2ok het e-mailadres en woonadres van de journalist waren Apple bekend.

9erder verzamelde het bedrijf zogenaamde metadata gegevens die iets zeggen over het gebruik van bepaalde diensten. Het ging bijvoorbee­ld om het tijdstip waarop de journalist een back-up van zijn i3hone maakte en wanneer hij foto¶s naar de i&louddienst uploadde.

(NU/Foto: Numrush)

bij

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname