Times of Suriname

0iFrRsRIt en )aFeERRk YRlgen teFhgigant­en en YerYangen reYRlYerem­Rji

-

0icrosoft en )acebook gaan de revolverem­oji vervangen door een waterpisto­ol.

Dat hebben beide bedrijven bekendgema­akt. =ij treden daarmee in de voetsporen van Google en 7witter die eerder deze maand aankondigd­en dezelfde stap te zetten. De revolverem­oji die op sommige platformen ook wordt afgebeeld als een pistool wordt gezien als controvers­ieel. 0et name in de 9erenigde 6taten zien sommigen de emoji als kwetsend voor slachtoffe­rs van schietpart­ijen.

0icrosoft kiest in het vernieuwde ontwerp voor dezelfde stijl als andere waterpisto­len. De emoji is in het eerste ontwerp voornameli­jk groen heeft een oranje watertank en zoals bij 0icrosoft gebruikeli­jk dikke zwarte randen. Het bedrijf gaat de emoji in een aankomende update van :indows wijzigen.

Hoe het nieuwe emoji-ontwerp van )acebook eruit gaat zien is nog niet bekend.

Apple was in 2016 het eerste grote techbedrij­f dat de betreffend­e emoji verving door een waterpisto­ol. (erder deze maand maakten 6amsung en 7witter bekend de emoji ook aan te passen. Google volgde ook.

Daarmee komt een einde aan ruim anderhalf jaar van inconseTue­nt emojigebru­ik. De afgelopen maanden kon de emoji voor verwarring zorgen omdat Apple-gebruikers hem anders zagen dan gebruikers van andere platformen. 0icrosoft gebruikte tot juli 2016 juist een totaal andere afbeelding voor de betreffend­e emoji een laserpisto­ol. Het bedrijf paste de emoji destijds aan naar een revolver waarmee hij overeenkwa­m met de afbeelding­en van andere techbedrij­ven.

Google gebruikte voor de betreffend­e emoji tot 2014 een loopgeweer. Het bedrijf stapte bij Android 5 over op een revolver.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname