Times of Suriname

65' ERHWH YRRU EHPDQQLQJ YLVVHUVERR­W

-

3A5A0A5,%2 - (en kapitein en Yier Yissers heEEen deze week in totaal 65' aan Eoete Eetaald omdat zij geen stukken konden oYerleggen Eij controle op het water +et gaat om een YissersEoo­t met Eemanning die zondag staande werd gehouden door de .ustwacht en de marine Yan het Nationaal /eger

De Kustwacht en marine waren bezig met de controle ter naleving van de Surinaamse wettelijke voorschrif­ten op vooral illegale visserij en het aanmeren met een vissersvaa­rtuig waarop enkele illegale vissers zich bevonden.

Medewerker­s van de Kustwacht en marine zagen het vissersvaa­rtuig op het water dobberen. Bij een onderzoek zijn vijf personen aangetroff­en. Zij konden geen visvergunn­ing overleggen. Ook konden zij geen lijst en foodhandle­rs-certificaa­t van de bemannings­leden aantonen. Verder kon niemand aan boord een paspoort overleggen. De kapitein is toen bevolen de netten op te halen, waarna zij naar Paramaribo zijn begeleid. Bij een ondervragi­ng gaf de kapitein door dat zijn werkgever, de eigenaar van het vaartuig, de geldende stukken zou kunnen overleggen. Het bleek achteraf dat alle stukken in orde waren, maar ten tijde van de controle konden die niet overgelegd worden. De kapitein en bemannings­leden zijn na het betalen van de boete heengezond­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname