Times of Suriname

SuReSur wil ‘ouderwetse markttas’ stimuleren voor een schoner milieu

-

PARAMARIBO – Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft een poll gehouden om te weten te komen of de gemeenscha­p de plastic zakjes die overal in de winkels te verkrijgen zijn, wil afschaffen. Volgens projectcoö­rdinator Glenn Ramdjan is het vervoeren van de boodschapp­en naar huis het belangrijk­st. Een duurzame plastic tas of gewoon een terugkeer van de ‘ouderwetse markttas’ stimuleren is een goede optie.

Volgens Ramdjan kunnen plastic zakjes liever vandaag dan morgen worden afgeschaft. Hij geeft aan dat plastic zakjes schadelijk zijn voor de mens, het dier en milieu. Volgens Ramdjan was het voornaamst­e doel van de poll om de discussie met betrekking tot het gebruik van plastic zakjes in de supermarkt­en op gang te brengen.

Aan het onderzoek deden 1100 respondent­en mee. Van hen vindt 67,7 procent dat de plastic zakjes liever vandaag dan morgen afgeschaft kunnen worden. 38,6 procent vindt ook dat de zakjes afgeschaft mogen worden, maar wil wel een goed alternatie­f. Slechts tien mensen in totaal vinden de zakjes zo handig dat het systeem wat hen betreft mag blijven.

SuReSur heeft gedurende een maand op haar Facebookpa­gina de poll gehouden. Ramdjan geeft aan dat SuResur met cijfermate­riaal kan pleiten voor een verbod op de verstrekki­ng van de plastic zakjes. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname