Times of Suriname

3DVSRRUWHQ SRWHQWLsOH 6\ULsJDQJHUV WHUHFKW RQJHOGLJ YHUNODDUG

-

D(1 +$$* - De Raad van 6tate (Rv6) heeIt gisteren Eepaald dat de Eurgemeest­er van Den +aag in 2015 juist heeIt gehandeld door de paspoorten van twee potentisle 6yrisgange­rs ongeldig te verNlaren. De paspoorten Elijven daarom ongeldig.

De minister van %innenlands­e ZaNen vermoedde dat de mannen zich Eij een jihadistis­che groepering in 6yris oI ,raN wilden aansluiten en vroeg de +aagse Eurgemeest­er het paspoort vervallen te verNlaren.

-ozias van $artsen, in 2015 Eurgemeest­er van de hoIstad, deed dat op Easis van inIormatie van de 1ationaal Co|rdinator Terrorisme­Eestrijdin­g en 9eiligheid (1CT9).

+oewel de Rv6 meent dat de Eurgemeest­er niet zomaar op het oordeel van de 1CT9 had mogen aIgaan, constateer­t de instantie dat er wel voldoende aanleiding Eestaat voor het vermoeden dat de mannen zich Eij een terroristi­sche groepering wilden aansluiten.

De raad Nomt daarom tot de conclusie dat de Eurgemeest­er de paspoorten van de mannen vervallen mocht verNlaren. 9olgens de Eurgemeest­er Non hij alleen maar op het oordeel van de 1CT9 aIgaan, omdat het niet de Eedoeling was dat hij de uiterst gevoelige processen-verEaal zou inzien. De Rv6 meent echter ³dat de verantwoor­delijNheid als Eevoegde autoriteit van de Eurgemeest­er vraagt dat die controleer­t oI de inIormatie van de 1CT9 juist is.´

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname