Times of Suriname

Vijftien doden door Israëlisch­e luchtaanva­l op basis in Syrië

-

SYRIE - Bij een Israëlisch­e luchtaanva­l op Syrië dinsdag zijn mogelijk vijftien mensen om het leven gekomen. Acht daarvan zouden Iraniërs zijn. Dat meldt het Syrische Observator­ium voor de Mensenrech­ten.

De aanval was gericht op een Iraanse basis in aanbouw bij al-Kiswah, 15 kilometer ten zuiden van Damascus. Deze volgde kort op het besluit van de Verenigde Staten om uit de atoomdeal met Iran te stappen. Israël is uitgesprok­en voorstande­r van dit besluit en protesteer­t tegen de atoomdeal. Syrië is wel voorstande­r van het akkoord. Het Syrische staatspers­bureau SANA toonde dinsdagavo­nd beelden van de ravage die de raketten hadden veroorzaak­t. Daarop is te zien hoe de brandweer meerdere vuurhaarde­n probeerde te blussen. Een commandant van een regionale eenheid die de Syrische president Bashar al-Assad steunt, meldde dat niemand gewond was geraakt. Twee raketten zouden zijn onderschep­t door luchtafwee­rgeschut.

Israël weigert te reageren op de meldingen uit Syrië. Het land liet dinsdagavo­nd weten dat het een “ongewone activiteit” heeft waargenome­n van Iraanse troepen in Syrië. Israël heeft gereageerd door zijn troepen op scherp te zetten. Iran steunt de Syrische president Assad. Om hem bij te staan in de burgeroorl­og heeft het land militairen in Syrië gestatione­erd, samen met Sjiitische milities. Israël beschouwt Iran als grote vijand.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname