Times of Suriname

6HUHQD :LOOLDPV RQ]HNHU YRRU 5RODQG *DUURV

-

T(11,6 - De kans is aanwe]ig dat 6erena :illiams niet fit genoeg is om eind mei mee te doen aan 5oland Garros. De -jarige Amerikaans­e heeIt ]ich gisteren aIgemeld voor het :TA-toernooi in 5ome van volgende week. (erder ]ette :illiams ook al een streep door het toernooi in 0adrid, dat de]e week be]ig is. +et is niet bekend wat de -voXdig Grand 6lamwinnar­es, die dit sei]oen nog geen enkele keer op gravel speelde, precies mankeert. :illiams beviel in september van haar dochter en maakte eind haar rentree op een demonstrat­ietoernooi in AbX Dhabi. Ze was niet fit genoeg om een maand later haar titel op het AXstralian 2pen te verdedigen en kwam dit jaar sowieso slechts sporadisch in actie.

%egin maart reikte ]e tot de derde ronde van het toernooi van ,ndian :ells door onder anderen .iki %ertens te verslaan en twee weken later in 0iami werd ]e al in de eerste ronde Xitgeschak­eld door de -apanse 1aomi 2saka. ,n IebrXari deed :illiams ook al namens de 9erenigde 6taten mee aan het )ed &XpdXel met 1ederland, maar toen kwam ]e alleen in actie in het dXbbelspel. Demi 6chXXrs en /esley .erkhove waren in twee sets te sterk voor de Amerikaans­e en haar ]Xs 9enXs.

:illiams kwam sinds haar vroege Xitschakel­ing in 0iami niet meer in actie, waardoor de voormalige nXmmer ppn van de wereld momenteel de e plek op de wereldrang­lijst inneemt. 5oland Garros begint op mei en dXXrt tot en met ]ondag jXni. :illiams won het Grand 6lam-toernooi in 3arijs in , en .

Als de Amerikaans­e niet fit genoeg is om mee te doen aan 5oland Garros, komt ook :imbledon voor haar in gevaar. :illiams won het grastoerno­oi in /onden, dat van tot jXli op het programma staat, al ]even keer en in voor het laatst.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname