Times of Suriname

PLO vindt herregistr­atie bushouders niet nodig

-

PARAMARIBO - John Mahadewsin­g, voorzitter van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO) vindt dat een herregistr­atie van bushouders niet nodig is. Mahadewsin­g reageert hiermee op de oproep tot herregistr­atie van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C).

Volgens de voorzitter is herregistr­atie van de verschille­nde bushouders niet nodig, gezien het feit dat vorige maand er al een registrati­e is geweest. “Het is dus onmogelijk dat het directoraa­t Transport van OWT&C niet precies weet hoeveel bushouders rondrijden met een geldige vergunning. Het kan toch niet dat we elke maand moeten registeren bij het ministerie. Als men nu niet precies weet hoeveel bushouders er zijn met een geldige vergunning, ligt het aan de administra­tie van het ministerie en niet aan ons”, zegt Mahadewsin­g.

Joyce Blokland, directeur van Transport, zegt dat vanaf maandag alle bushouders van elke sector verplicht zijn zich te herregiste­ren als onderdeel van de ordening van de bussector. Tijdens de herregistr­atie zal er worden gecontrole­erd hoeveel bushouders met een geldige vergunning rijden. Volgens de directeur is er bewijs van bushouders, die rijden met vervalste vergunning om de brandstofs­ubsidie te kunnen ontvangen. Voor de herregistr­atie moeten de bushouders zich aanmelden met hun geldige busvergunn­ing en andere bijbehoren­de stukken. De herregistr­atie zal gedurende een maand plaatsvind­en en aan het einde moet bekend zijn hoeveel geldige busvergunn­ingen er zijn.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname