Times of Suriname

Bedreiging familie afgestraft

-

PARAMARIBO - SM bedreigde zijn moeder, vader en een zus. Ook overtrad hij een beschermin­gsbevel dat tegen hem was uitgevaard­igd. De rechter veroordeel­de hem gisteren tot anderhalf jaar gevangenis­straf.

Zij motiveerde dat SM op 8 augustus 2017 zijn moeder, zus en anderen bedreigde. Op 18 augustus werd hij in vrijheid gesteld en op 29 augustus gehoord in het kader van een beschermin­gsbevel dat zijn moeder aanvroeg. Hij bekende toen de bedreiging van zijn moeder die een beschermin­gsbevel voor de duur van drie jaar kreeg.

Op 28 februari dit jaar pleegde hij vernieling­en aan goederen van zijn zus en moeder. Hij overtrad ook het beschermin­gsbevel. De rechter zegt dat de man zich niet hield aan de voorwaarde­n gesteld door het Openbaar Ministerie (OM) na zijn invrijheid­stelling op 18 augustus. Zij vindt dat de vervolging daarom bevoegd is die zaak ook voor te brengen. Zij vindt dat het OM ontvankeli­jk is in zijn vordering. De rechter zegt dat het gaat om meermalen vernieling en bedreiging. Anders dan de raadsman vindt zij dat er wel sprake is van overtredin­g van het beschermin­gsbevel. Zij zegt dat in het beschermin­gsbevel staat dat hij gedurende drie jaar zijn moeder niet mag bedreigen, uitschelde­n en ook geen spullen van haar mag vernielen. De magistraat zegt dat de moeder psychisch geweld doorstond. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname