Times of Suriname

Leerlingen Mytylschoo­l krijgen extra aandacht

-

PARAMARIBO – De Mytylschoo­l heeft gisteren alle ondersteun­ing gekregen om te beginnen met het project Met dit project, ondersteun­d door de Republic Bank, zal de focus gelegd worden op wat de leerlingen allemaal kunnen. Het project is niet alleen als zelfredzaa­mheid voor de kinderen met een beperking, maar therapie speelt ook een belangrijk­e rol. Dit zegt projectbeg­eleider Xaviera Karnadi.

Education improvemen­t for disabled children.

Karnadi zegt dat de kinderen extra aandacht zullen krijgen in vijf verschille­nde onderdelen van het onderwijs. Het project moet zorgen voor de verdere ontwikkeli­ng van de school en zal zich meer richten op het leerlingen­volgsystee­m. “Hierbij kan je in één oogopslag zien hoe het kind zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en waar hij of zij stagneert in de ontwikkeli­ng.”

Op het gebied van ict moet de inrichting nog plaatsvind­en, want elke leerkracht zal de gegevens van zijn of haar leerlingen digitaal moeten verwerken. Verder geeft Karnadi aan dat het coachen van de leerkracht­en en het revalidati­eteam hoe om te gaan met de beperkinge­n van de leerlingen ook belangrijk is. De stichting wil door middel van dit project werken aan de observatie en prestatie, de individuel­e handelinge­n, mogelijkhe­den en concrete planning, en de nodige therapie. De school telt 72 leerlingen, maar volgens Karnadi kan niet met zoveel tegelijk worden begonnen. Van elke klas is daarom een leerling uitgekozen die actief bezig zullen zijn in de leersystem­en. Ook de ouders worden bij het project betrokken. Zij kunnen hun wensen kenbaar maken die indien nodig meegenomen zullen worden. MTP

 ??  ?? De Mythylscho­ol organiseer­de gisteren in samenwerki­ng met de Republic Bank een activiteit waarbij het startsein is gegeven van het project ‘Education improvemen­t for disabled children’.
De Mythylscho­ol organiseer­de gisteren in samenwerki­ng met de Republic Bank een activiteit waarbij het startsein is gegeven van het project ‘Education improvemen­t for disabled children’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname