Times of Suriname

SBA-finale play-offs stijgt naar climax

-

BASK(TBAL - De herenhoofd­klasse van Surinaamse Basketbal Associatie stijgt naar een climax. <ellow Birds dwong een vijfde en beslissend­e finale play-offs-wedstrijd voor het kampioensc­hap in deze klasse af. Donderdag won het team in de Ismay van Wilgenspor­thal van SC98 met 80-63. =ondag wordt de beslissend­e wedstrijd gespeeld. De seriestand in de best-of-five is 2-2.

Trainer Marciano =alman van <ellow Birds zegt dat hij tevreden is met de prestaties van de jongens, vooral na de nederlaag in de derde wedstrijd. De jongens hebben getoond mentaal strek te staan en vooral gemotiveer­d de vierde wedstrijd te spelen. De oefenmeest­er zegt dat zijn jongens op de fouten van de vorige wedstrijd zijn gaan werken en daardoor ook een goede wedstrijd hebben gespeeld. 9erder geeft hij aan dat alle spelers een belangrijk­e bijdrage hebben geleverd om de overwinnin­g te pakken. In de twee voorgaande wedstrijde­n leunde <ellow Birds veel op Dancell Leter en ;aviro van Ams en dit werd hun fataal in de derde wedstrijd, toen SC98 een strakke verdedigin­g op dit tweetal hanteerde.

Trainer Lesley Danradj van SC98 zegt dat <ellow Birds op alle punten beter was dan SC98. De wil om deze wedstrijd te winnen was bij <ellow Birds groot en ³wij toonden niet dezelfde wilskracht. 3as in de laatste minuten van het vier quarter zag je dat de jongens alles deden om de wedstrijd te winnen, maar dan was het gat te groot (76-54). 2ok in de verdedigin­g heeft mijn team steken laten vallen en dat geeft aan dat wij naar de beelden zullen kijken.´ Hij beloofde een andere SC98 in de beslissend­e wedstrijd.

Het eerste quarter was nog gelijkopga­and (18-16), maar in het tweede en derde quarter liep <ellow Birds uit. Na twee quarters stond <ellow Birds voor met twaalf punten: 3 - 27. Na het derde quarter stond <ellow Birds zelf voor met achttien punten: 60-42.

In het vierde quarter vocht SC98 zich terug, maar het kon de overwinnin­g niet pakken. Leter was ongetwijfe­ld de grote man bij <ellow Birds. Los van de 34 punten die hij scoorde, pakte hij ook nog achttien rebounds. Leter kreeg goede ondersteun­ing van Ferlaino Krak, die twaalf punten scoorde.

Bij SC98 werd Gylan Watamaleo de topscoorde­r met twintig punten, terwijl Darryl Tolud elf punten scoorde.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname