Times of Suriname

The Lions wint van titelverde­diger

-

=AAL92(TBAL - Titelverde­diger Styx-KG gaf de overwinnin­g in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse =aalvoetbal­bond uit handen en verloor donderdag met 3-2. Met nog enkele minuten te gaan, stond Styx-KG nog met 2-1 voor op The Lions, in de Anthony Nestysport­hal. The Lions is met deze overwinnin­g koploper met zes punten en Styx-KG blijft steken op drie. Beide vereniging­en hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en begonnen de tweede iets terughoude­nd. De teams wachtten op elkaars fouten om toe te slaan. Deze mogelijkhe­id kreeg The Lions in de zestiende minuut. Steven Dima maakte het doelpunt: 1-0. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft begon StyxKG agressieve­r en ging op zoek naar de gelijkmake­r. De kampioen van vorig jaar vond die in de 23ste minuut, toen (vani (sperance het net vond: 1-1. Styx-KG ging door en na een paar gemiste kansen, was het weer (sperance die in het 36ste minuut het net vond. De kampioen nam hiermee voor de eerste keer de voorsprong in de ontmoeting: 2-1. In de resterende vier minuten heeft Styx-KG alles gedaan, zodat de drie punten gepakt konden worden. Maar The Lions opende een fel offensief op het doel van Styx-KG en in de 3 ste minuut trok 5omano Stekkel de score gelijk: 2-2. De wedstrijd leek gelijk te eindigen, maar in de slotsecond­es blunderde de verdedigin­g van Styx-KG en Giovanni Waal trok volledig profijt. Hij maakte hierdoor het gouden doelpunt: 3-2. In de eerste klasse won FCB 2 met 2-0 van Kismet.