Times of Suriname

.LQGHUNHXNH­Q

-

/LHYH NLQGHUHQ KLHU ZHHU HHQ OHXN UHFHSW RP VDPHQ PHW MH SDSD RI HHQ DQGHU IDPLOLHOLG LHWV OHNNHUV NODDU WH PDNHQ YRRU PDPD 9HHO SOH]LHU

150 gr koekjes mariakoekj­es of bastonje 75 gr gesmolten boter

400 gr verse roomkaas 100 gr suiker

50 gr zure room

2 eieren

1 eetl bloem

1 zakje vanille suiker 2ptioneel

10 frambozen

1 eetl citroensap

1 eetl suiker 9erwarm de citroensap met de suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe. .ook 3 minuten zachtjes en roer door zodat er een moes ontstaat. 6chep het in een zeef en druk het vocht eruit en vang dit op in een kommetje.

9erwarm de oven op 140 graden. 9erkruimel de koekjes fijn met de hand of in een keukenmach­ine en meng met de boter. Doe de papieren muffnvormp­jes in een muffin blik en schep een lepeltje van de koekruimel­s erin een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje. 0i[ de roomkaas suiker zure room bloem en vanille suiker door elkaar todat de meeste klontjes zijn verdwenen. 0i[ de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. *iet de cakevormpj­es bijna tot de rand vol. 2ptioneel druppel een paar druppeltje­s frambozens­ap op de cakejes en trek met een cocktailpr­ikker figuren. Zet de cakejes 25 minu ten in de oven. /aat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast. 2ok lekker met vers fruit.

(Leukerecep­ten/Foto: Michelle’s recipe)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname