Times of Suriname

3UHPLHU $EDGL DDQ NRS LQ YHUNLH]LQJHQ ,UDN

-

,5$. De alliantie van de zittende premier +aider al $badi heeft vooralsnog de meeste stemmen gekregen bij de parlements­verkiezin gen in ,rak. Dat melden bron nen binnen de kiescommis­sie op basis van de tot nu toe ge telde stemmen.

Volgens de voorlopige uit slag staat de partij van de invloedrij­ke sjiitische gees telijke 0oTtada al 6adr op de tweede plek. De officiële uitslag van de verkiezing­en in ,rak volgt waarschijn­lijk pas maandag. De ,rakezen gingen naar de stembureau­s om parlements­leden te kiezen. De opkomst kwam daarbij uit op procent. De opkomstper­centages van zaterdag zijn een tegenval ler voor het land. 7ijdens de voorgaande verkiezing­en ging nog ruim procent van de stemgerech­tigden naar de stembus. De verkiezing­en waren de eerste verkiezing­en in het land sinds de opkomst en ondergang van terreur groep ,slamitisch­e 6taat ,6 . 7hema¶s als de wederop bouw en de berechting van ,6 strijders vormden dan ook een belangrijk onderdeel van de verkiezing­en.

+et is nog altijd onrustig in ,rak. De verkiezing­en verlie pen niet zonder problemen. =o was er onder andere een aanslag in de noordelijk­e stad .irkuk. Daarbij kwamen drie mensen om het leven twee stemmers en een waarnemer van het stembureau. ,6 heeft de aanslag opgeëist. (r werd al gevreesd voor aanslagen uit naam van ,6. Daarom werden duizenden veiligheid­sme dewerkers ingezet door de ,rakese overheid.

(NU)

 ??  ?? Alain Guillaume Bunyoni (midden) bezoekt het dorp waar de aanval plaatsvond.
Alain Guillaume Bunyoni (midden) bezoekt het dorp waar de aanval plaatsvond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname