Times of Suriname

Cooglar wil vrouwelijk­e Black Panther maken

-

Het lijkt regisseur 5\an &oogler heel interessan­t een vrouwelijk­e spin-off te maken van Black Panther. De regisseur van de megahit van studio 0arvel stelde tijdens een openbaar interview op het festival van &annes dat de vrouwelijk­e personages in zijn film vermoedeli­jk nog belangrijk­er zijn dan de mannen.

“(r is een heel deel in het verhaal waar 7’&halla niet in voorkomt, en waarin je eigenlijk alleen de vrouwelijk­e personages volgt´, aldus &oogler. “$ls ik eerlijk ben, is dat mijn favoriete deel in de film. Ik ontdekte dat pas toen ik de film zelf keek, ik had dat helemaal niet verwacht.´

&oogler vindt dat dit deel van Black Panther bijna als een eigen film voelde. “Het was een opwindend stuk, waarin we meeleven met drie actrices die gemakkelij­k op eigen kracht een hele film in de reeks zouden kunnen dragen. Ik zou het ontzettend interessan­t vinden zo’n film te maken. Het zou geweldig zijn als we dat zouden kunnen doen.´ In de comicboeke­n van Black Panther is dit overigens ook gebeurd en kregen de vrouwelijk­e personages een zogenoemde ‘spin-off’-serie.

De film Black Panter brak afgelopen voorjaar vrijwel alle bioscoopre­cords. De actiefilm vertelt over een $frikaanse prins die moet vechten voor de troon van zijn thuisland :akanda. Het is voor het eerst dat een actiefilm van dit kaliber vrijwel alleen maar donkere personages heeft. De -jarige &oogler werd eerder veelgeprez­en vanwege zijn drama’s Fruitvale Station en Creed. (RTL/FOTO: Time)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname