Times of Suriname

2QGHUQHPHU­V YRHOHQ ]LFK RSJHOLFKW GRRU /99

-

3$5$M$5,%2 ³:e ]ijn in het verleden opgelicht door het Ministerie van /andEouw 9eelteelt en 9isserij /99 en ]ijn Eang om weer geld te geven voor het maNen van pasjes voor on]e arEeiders waarmee ]ij ]ich Nunnen legitimere­n indien er door de .ustwacht controle wordt uitgevoerd´ aldus de ondernemer­s

0inister 6tuart *etrouw van -ustitie en 3olitie heeIt aan gegeven, dat er geen vinger gewezen kan worden naar de huidige minister /ekhram 6oerdjan, omdat hij niets van de gelden aIweet. 'e bewindsman vroeg de on dernemers om vertrouwen te hebben in de huidige minister van /99 en hem de ruimte te geven zijn werk te doen. Een onderneems­ter heeIt aange geven dat zij haar arbeiders moest registrere­n bij de 0a ritieme $utoriteit 6uriname, maar dat gaat niet zo gemak kelijk omdat niet alle arbei ders legaal in het land zijn. =ij vroeg aan de bewindsman oI er pasjes voor de vissers gemaakt kunnen worden met daarop hun pasIoto en hun persoonlij­ke gegevens. =e is van mening dat er in het verleden geld is betaald aan /99 om ervoor te zorgen dat de vissers voorzien zouden worden van een pasje, maar dat is nooit van de grond ge komen.

9issers die illegaal in het land vertoeven, hoeven niet te vrezen dat bij reguliere controle van de .ustwacht ze geen documenten kunnen overleggen en het land uit gestuurd zullen worden. 'it zegt *etrouw. Hij deelde de vissers onlangs mee dat in dien zij staande worden ge houden door de leden van de .ustwacht, zij contact kun nen opnemen met de politie. 'e bewindsman geeIt aan dat hij bij het legalisati­eproces niet alleen de &hinezen en %razilianen zal meenemen, maar ook de *u\anezen. Hij gaI aan dat, terwijl de men sen gaan vissen, de overheid de zaken voor ze in orde zal maken, zodat ze een legale status zullen hebben.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname