Times of Suriname

99(36 ³3DVWRU ZDV QLHW JHZHOGGDGL­J WHJHQRYHU SROLWLH´

-

3$5$M$5,%2 3astor (heduwa - van een gemeente aan de 1ieuw :eergevonde­nweg heeIt ]ich op mei niet gewelddadi­g opgesteld tegenover de politie toen de wetsdienar­en hem proEeerden aan te houden ,n tegenstell­ing tot hetgeen wordt Eeweerd heeIt de gees telijNe nooit een vinger in het oog van een agent gestoNen Eij ]ijn aanhouding

1och zou Eheduwa -, kle ding van een politieman heb ben gescheurd. 2ok heeIt de voorganger geen racistisch­e opmerkinge­n deze kuli ge uit tegenover een politiecom mandant. 'it zegt 1esta 3a risius van de 9ereniging van 9olle Evangelie en 3inkster gemeenten en %edieningen 99E36 . =ij geeIt aan dat na een intern onderzoek van de 99E36 gebleken is dat de pastor zich niet heeIt misdra gen tijdens zijn aanhouding. 2ok zou er geen sprake zijn van het mishandele­n van een politieage­nt. 9olgens 3arisius waren die bewuste dag zeven agenten naar het gebedshuis getogen na klachten over µge luidsoverl­ast¶.

,n een verklaring geeIt de 99E36 aan dat het brute op treden van deze manschap pen van de politie een zeker trauma achtergela­ten heeIt bij de gelovigen, vooral bij de kinderen. 2ok het posi tieve beeld van de voorgan ger heeIt een onherstelb­are deuk gekregen, vooral naar zijn gemeentele­den en buurt bewoners toe.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname