Times of Suriname

Pleidooi in diefstalza­ak Argos cement

-

PARAMARIBO – De raadsliede­n van Farish H en Rinaldo O hielden gisteren hun pleidooi. Farish H, Nesley K, Rinick N, Xaverio S, Safiel S, Ino P, Rinaldo O, Bienvinito N, Gerold L, Roepesh K en Gills B worden verdacht van diefstal van zakken cement bij Argos. De raadsman van Farish H zegt dat de man geen pakken cement wegnam, want dat blijkt niet uit het dossier. Farish H was als bewaker werkzaam.

Volgens de advocaat werd zijn cliënt benaderd door twee van zijn kompanen door wie hij zich liet ompraten. Voor zijn verleende diensten ontving hij tussen SRD 50 en 100 en belkaarten. De advocaat vindt dat de bedragen te verwaarloz­en zijn, in vergelijki­ng met de winsten die de kompanen maakten. Hij zegt dat Argos reeds is vergoed voor de aangericht­e schade. Farish H is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie en erkent zijn betrokkenh­eid bij het strafbare feit. De advocaat van Rinaldo O vroeg de rechter om niet mee te gaan met de strafeis van tien maanden waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.

Volgens hem heeft Rinaldo O een maand in voorarrest doorgebrac­ht. De man werd door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De advocaat zegt dat indien de strafeis wordt overgenome­n, de verdachte nog vier maanden zal moeten uitzitten. De man heeft zijn leven opgepakt en heeft een nieuwe baan. Hij ontving slechts zwijggeld van SRD 750.

Op 25 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname