Times of Suriname

Advocaat pleit voor verdachte met acht strafbare feiten

-

PARAMARIBO – Advocaat Georgette Leter hield gisteren haar pleidooi voor Romario M (26), die verdacht wordt van acht strafbare feiten. Zij zegt dat de jongeman op 24 september 2015 een halskettin­g, een laptop, een telefoon en andere goederen stal. Volgens haar bekent hij schuldig te zijn. Ook zou hij op 9 november 2015 sieraden hebben gestolen.

Leter zegt dat Romario M dit strafbare feit ontkent. Zij vroeg het Openbaar Ministerie niet-ontvankeli­jk te verklaren, omdat dit niet eens ten laste gelegd is. Verder wordt Romario M verdacht van een poging tot diefstal op 24 november 2015. De raadsvrouw zegt dat haar cliënt aanwezig was, maar dat dit feit bij een poging bleef. Op 25 november 2015 was de jongeman betrokken bij een diefstal, waarbij SRD 3000, opwaardeer­kaarten, dranken en mobiele telefoons zijn buitgemaak­t. Verder zijn in de periode van 2 tot 4 december 2015 in Wanica twee accu’s, een televisiet­oestel en andere goederen gestolen. Romario M bekent de diefstal van deze spullen. Op 3 december stal hij een zekeringka­st. Hij deed ook een poging van diefstal middels braak. Romario M bekent dit feit. Ook geeft hij toe op 30 december 2015 SRD 3800, opwaardeer­kaarten en dranken te hebben gestolen. Tegen hem is zes jaar celstraf geëist. Volgens Leter beseft haar cliënt dat hij niet op deze manier verder kan. Romario M begrijpt dat het plegen van strafbare feiten niets goed zal brengen dan dat hij zich voor de rechter zal moeten verantwoor­den.

Leter vroeg de rechter om corrigeren­d op te treden als zij tot het bewijs komt. Op 25 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname