Times of Suriname

Vrijspraak voor twee roofverdac­hten

-

PARAMARIBO – Ray K en Donovan S zijn gisteren vrijgespro­ken van de beschuldig­ing van de beroving van een echtpaar in zijn woning, en het treffen van voorbereid­ingshandel­ingen voor het plegen van een misdrijf.

Rechter Siegline Wijnhard kwam niet tot het wettig en overtuigen­d bewijs.

Tegen Ray K was in totaal negen jaar gevangenis­straf geëist en tegen Donovan S drie jaar. De benadeelde deed op 30 december vorig jaar aangifte dat een pijpentang en andere spullen op zijn erf lagen. Twee van zijn honden waren vergiftigd, maar er waren geen sporen van inbraak. Hij alarmeerde de politie op 1 januari weer dat een beroving in zijn huis had plaatsgevo­nden. Toen politieage­nten aankwam, kregen zij te horen dat de daders zich nog in het pand bevonden. Zij losten enkele waarschuwi­ngsschoten en schoten daarna ook nog gericht op de vluchtende criminelen. De vervolging­sambtenaar zegt dat vier gemaskerde mannen in de woning van het echtpaar gingen, waar een vuurwapen, sieraden en telefoonto­estellen zijn buitgemaak­t. De dochter moest klappen incasseren en haar vader was besmeurd met bloed.

Op 4 januari reed de politie een auto waarvan het voorkentek­en ontbrak, klem aan de Jacques Gompertsst­raat. Daarin zaten Donovan S en Ray K, die ontkenden iets af te weten van de beroving van het echtpaar en zijn dochter. In het voertuig werden pantykouse­n en andere spullen aangetroff­en.

Het gestolen wapen van het echtpaar werd in de wagen aangetroff­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname