Times of Suriname

Buurtbewon­ers Lelydorp willen samen met overheid problemen oplossen

-

PARAMARIBO - Buurtbewon­ers van Lelydorp willen op eigen initiatief de ontwikkeli­ngen en problemen van de woongebied­en binnen Lelydorp samen met de overheid oplossen. Dit zegt Edward Redjopawir­o, voorzitter Gotong Royong Collectief.

De buurtbewon­ers hebben op 4 mei het Gotong Royong Collectief geproclame­erd om de woon-, leef- en werkomstan­digheden in het ressort Lelydorp te verbeteren. Redjopawir­o zegt dat zij al bezoekjes hebben afgelegd in het ressort Lelydorp: de Bonaire-, Libanon-, Verlengde van Hattem-, Schotel-, Sabanaen Zwampweg en het Dessa-gebied. “De overige woongebied­en worden de komende week bezocht, zegt Redjopawir­o.

Tijdens deze bezoeken zijn aan het Gotong Royong Collectief de verschille­nde problemen voorgelegd waarmee deze woongebied­en te kampen hebben. Van wateroverl­ast, slechte wegen en niet adekwate straatverl­ichting, niet onderhoude­n lozingen tot grondprobl­emen. Dit wil het collectief gezamenlij­k oplossen met de buurtbewon­ers.

Het Gotong Royong-systeem wordt bij de Javanen in Suriname reeds toegepast vanaf de aankomst van de eerste Javaanse Immigrante­n in 1890 in Suriname. Volgens Redjopawir­o is de gemeenscha­p van ressort Lelydorp heel enthousias­t over deze werkwijze en wil zij die ook toepassen om haar grondaanvr­agen in orde te maken bij het rehabilite­ren van de binnenwege­n.

Het Gotong Royong Collectief bestaat uit vertegenwo­ordigers van alle wegen van het ressort Lelydorp en heeft een goede samenwerki­ng met de districtsc­ommissaris van Wanica. Deze heeft reeds de toezegging heeft gedaan om daar waar de bewoners niet in staat zijn verder te gaan, een handje te helpen.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname