Times of Suriname

Nieuwe juridische stappen tegen cowboys- en indianenfe­est

-

Cowboys en indianen op jacht in Bedum. (Foto: Bedumer) UTRECHT - Actiegroep De Vorige week oordeelde het Grauwe Eeuw heeft gistermidd­ag OM dat het feest niet strafbaar aangekondi­gd verdere was. juridische stappen te nemen De actiegroep start daarom nu tegen TivoliVred­enburg. een zogeheten artikel 12-procedure In de concertzaa­l werd in juni om alsnog om vervolging vorig jaar een cowboys- en te vragen. Hiernaast indianenfe­est voor kinderen stelt de actiegroep de gemeente gehouden. Utrecht in gebreke omdat deze ‘niet binnen de wettelijke termijn handhavend heeft opgetreden’. De actiegroep had de gemeente gesommeerd de subsidie van TivoliVred­enburg in te trekken.

Mochten de nieuwe acties niets opleveren, dan gaat De Grauwe Eeuw door met procederen. “Wij gaan alle procedures volgen tot aan het Europees hof.”

Kinderen die het feest bezochten hadden het verzoek gekregen zich te verkleden als cowboy of indiaan. Dat ging volgens de actiegroep om racistisch­e stereotype­ringen, maar het OM was het daar niet mee eens. Evenmin is volgens het OM te bewijzen dat het de bedoeling was om een groep te beledigen of volkerenmo­ord als iets ‘leuks’ neer te zetten. “Als kinderen zich verkleden dan is dit een spel en houdt dat geen goedkeurin­g van geweld tegen enige groep in.” TivoliVred­enburg heeft inmiddels besloten geen cowboysen indianenfe­esten meer te geven.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname