Times of Suriname

Passagiers die onwel werden op Transavia-vlucht uit ziekenhuis

-

AMSTERDAM - De twee passagiers die onwel werden aan boord van een Transaviav­lucht van Schiphol naar Antalya hebben het ziekenhuis na enkele uren verlaten. Het is niet duidelijk wat de medische onderzoeke­n hebben uitgewezen, noch of ze hun vakantie hebben voortgezet.

Vlucht HV163 vertrok om 6 uur met 185 mensen aan boord vanaf Schiphol. Na een uurtje informeerd­e het cabinepers­oneel of er een dokter aan boord was, omdat steeds meer passagiers flauwviele­n en zich daarna doodziek voelden. Acht volwassen vakantiega­ngers die op verschille­nde plaatsen in het vliegtuig zaten, waren zo beroerd dat de gezagvoerd­er zich genoodzaak­t zag in Wenen te landen.

Zes mensen werden op het vliegveld onderzocht en konden hun reis naar Antalya vervolgen met een vervangend­e vlucht. Het vliegtuig waarin de mensen onwel werden, is teruggevlo­gen naar Amsterdam. Daar zal het toestel verder onderzocht worden.

Transavia kan nog niet zeggen waardoor de passagiers onwel werden. Mogelijk was er iets in het aircosyste­em van het bewuste vliegtuig waardoor de mensen ziek werden. Passagiers melDden dat ze ‘een vreemde lucht roken’ toen de mensen onwel werden.

(AD)

12:00 Movie: Up

13:35 Movie: Another

Cinderella Story

15:10 Movie:

Queen Of Katwe

17:15 Movie: The Boss Baby 18:50 The Voice

20:55 Dancing

With The Stars

23:00 Action Serie: Hawaii

Five-0

23:45 Talkshow: The

Tonight Show Starring

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname