Times of Suriname

5XVVLVFKH GXEEHOVSLR­Q 6NULSDO RQWPRHWWH DJHQWHQ LQ 3UDDJ

-

58SLAND - De vergiftigd­e vroegere 5ussische dubbelspio­n Sergej Skripal zou na zijn aankomst in GrootBritt­annië verder contacten met westerse geheime diensten hebben onderhoude­n. Onder bemiddelin­g van de Britse buitenland­se inlichting­endienst MI zou hij in

naar 3raag zijn gereisd, zo berichtte het tijdschrif­t Respekt gisteren.

“Zelfs al hield hij zich hier maar kort op, zijn reis zal voor de lokale geheime dienst een gewin zijn geweest´, aldus Respekt. Bij de ontmoeting­en zouden onder andere onthulling­en over het 5ussische spionagene­twerk in :est-Europa zijn gedaan. Na een eerste ontmoeting in 3raag hebben medewerker­s van de Tsjechisch­e geheime dienst Skripal nog minstens één keer in Groot-Brittannië ontmoet, meent Respekt te weten. Zijn bronnen geloven echter niet dat dit meteen in verband staat met de aanslag op de 5us.

Skripal is samen met zijn dochter -oelia op maart vergiftigd gevonden in de Engelse plaats Salisbury. Over het motief doen sindsdien speculatie­s de ronde. Londen stelt Moskou voor de vergiftigi­ng verantwoor­delijk.

Het .remlin ontkent dit heftig. Skripal is in in 5usland veroordeel­d omdat hij voor Londen zou hebben gespioneer­d. 9ier jaar later kwam hij bij een uitwisseli­ng van geheime agenten vrij.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname