Times of Suriname

1aSoli Yerloor 6cXdetto in hotel

-

V2(TBAL - Napoli deed zondagavon­d door met 0-2 van Sampdoria te winnen wat het moest doen, maar zag toch dat Juventus door een 0-0 gelijkspel tegen AS Roma met de zevende Scudetto op rij aan de haal ging. I Partenopei kunnen de kampioen met een achterstan­d van vier punten en nog een wedstrijd te gaan, niet meer inhalen en Maurizio Sarri baalt van de gemiste kans om La Vecchia Signora te onttronen.

“Het is duidelijk dat Juventus op elk vlak machtiger is dan wij. Ik heb ze niet vaak genoeg aan het werk gezien om ook te kunnen zeggen dat ze de beste waren”, reageerde hij. Sarri wijst het weekend waarin Juventus zich eerst terugknokt­e van een achterstan­d tegen Internazio­nale en het verlies van Napoli tegen Fiorentina een dag later aan als het beslissend­e moment van het seizoen.

“We hadden op zaterdag vroeg naar bed moeten gaan in Florence. Het team incasseerd­e daar een psychologi­sche klap en voelde dat een dag later door de timing en de manier waarop die wedstrijd van Juventus was verlopen. Het enige waar ik dit seizoen spijt van heb is dat we de Scudetto verloren in het hotel en niet op het veld. We hebben dit seizoen drie wedstrijde­n verloren en daarna steeds gelijkgesp­eeld. Het team is gevoelig en op be- paalde manieren kwetsbaar. Wij moeten daaraan werken en dat geldt ook voor de Serie A.”

“We hebben in de afgelopen zestien speelronde­s veertien keer na Juve gespeeld en aangezien Juve vrijwel alles wint, heeft dat ons beschadigd. Deze sport is voor iedereen een business geworden. Het moet wel een sport blijven, want als het slechts een business is zal het snel afgelopen zijn. Ik wil zeggen dat ik de prestaties van vanavond bewonder, aangezien we niets meer hadden om voor te spelen. Ik heb ervan genoten”, sloot Sarri af.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname