Times of Suriname

7XFKeO nieXZe trDiner PDris 6Dint GerPDin

-

V2(TBA/ - 3aris 6aint*ermain 36* heeft een vervanger gevonden van 8nai (mer\. De kampioen van Frankrijk liet gistermidd­ag via de officiële kanalen weten dat de vertrekken­de trainer zal worden opgevolgd door Thomas Tuchel. De -jarige Duitse trainer heeft in het 3arc des 3rinces zijn handtekeni­ng gezet onder een tweejarig contract.

Tuchel was voor werkzaam bij het laatst

Borussia Dortmund, waar hij ondanks winst van de DFB 3okal in mei vorig jaar werd ontslagen. Daarvoor deed hij ervaring op bij F6V Mainz en de reserves van F& Augsburg. Als voetballer maakte de voormalige verdediger deel uit van de jeugdoplei­ding van Augsburg en speelde hij voor 6tuttgarte­r Kickers en 66V 8lm.

“+et is met veel blijdschap, trots en ambitie dat ik bij deze grote voetbalclu­b aan het werk ga. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met al deze grote spelers, die bij de besten van de planeet horen. Ik zal er samen met mijn staf alles aan doen om het team te helpen het uiterste te bereiken op internatio­naal niveau. (r zit enorm veel potentie in 36* en dit is de spannendst­e uitdaging die tot nu toe op mijn pad is gekomen. Ik kijk er ook naar uit om het 3arc des 3rinces, een legendaris­ch stadion met een fantastisc­he sfeer, te ontdekken”, reageert hij opgetogen. 2ok 36*-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi toont zich opgetogen: “Thomas is een van de meest competitie­ve trainers die in de afgelopen jaren is doorgebrok­en in (uropa. +ij is doordronge­n van de spectacula­ire en efficiënte principes die altijd de kracht van het Duitse voetbal hebben gevormd, zeker op het internatio­nale toneel. =ijn ambitie, zijn zucht naar aanvallend voetbal en zijn sterke persoonlij­kheid horen bij de stijl van 36*.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname