Times of Suriname

Yellow Birds na negen jaar weer kampioen

-

B$6.(7B$/ ± 1a neJen Maren is het Yellow Birds weer JelXkt om de hooJste titel te pakken biM de 6Xrinaamse Basketbal $ssoFiatie. ,n de ,smay van :ilJensport­hal won Yellow Birds de beslissend­e viMfde wedstriMd van 6&98 met 59-55. Yellow Birds wint hiermee de best- of- five finale play-offs-serie in de herenhoofd­klasse met 3-2.

Trainer Marciano Zalman van Yellow Birds zegt dat dit kampioensc­hap heel veel betekent voor de vereniging Yellow Birds. ³Yellow Birds is een buurtploeg die blijft sukkelen, die spelers opleidt en de club doet dat niet met veel centen. Dit doet de vereniging met inzet van de trainers, oudere leden van de vereniging en andere exponenten van Yellow Birds´, zegt de oefenmeest­er. Zalman zegt dat de spelers van Yellow Birds echt willen spelen voor de vereniging en dit geeft je het extra gevoel, dat je met dit team kampioen wordt in deze competitie. Wat dit kampioensc­hap ook speciaal maakt, is dat Yellow Birds dit jaar 55 jaar is geworden en het kampioensc­hap is als een groot cadeau. Niet alleen heeft Yellow Birds het kampioensc­hap in de herenhoofd­klasse gepakt, maar ook in de dameshoofd­klasse, hereneerst­eklasse en jongensjeu­gdklasse. Verder zit het jongensasp­irantentea­m van Yellow Birds in de finale. Yellow Birds heeft voor het kampioensc­hap in de herenhoofd­klasse hard moeten strijden. In de halve finale kwam het team van 2-0 serie achterstan­d terug tegen De Schakel en won die met 3-2. In de finale werd in de derde wedstrijd met ruim 40 punten verschil verloren, maar desondanks toonde Yellow Birds karakter.

SCVU houdt er wel een bittere nasmaak over van deze finale. Het team van Lesley Dhanradj was ongetwijfe­ld de favoriet om het kampioensc­hap binnen te halen. Het team won alle reguliere wedstrijde­n en won in de halve finale play-offs van De Arend in drie wedstrijde­n. Dhanradj geeft na de ontmoeting aan dat ‘Yellow Birds heeft gevochten, toen het met de rug tegen de muur stond’. Daarnaast zegt hij dat zijn team makkelijk baskets heeft gemist en bepaalde beslissing­en van de scheidsrec­hters waren tegen SCVU.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname