Times of Suriname

SBA-finale ontaardt helemaal

-

B$6.(7B$/ ± 6linJerde vXistslaJe­n bierblikke­n en diefstal vond ]ondaJ ook plaats in de ,smay van :ilJensport­hal doordat er Fhaos ontstond na de ontmoetinJ tXssen Yellow Birds en 6&98. 'it alles JebeXrde onder toe]iend ooJ van minister /alinie *opal van 6port en -eXJd]aken terwiMl de politie nerJens te bespeXren was.

Bij de rust ging het chaotisch aan toe, toen een grote menigte binnen de hal kwam. De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) had grote schermen buiten gezet, voor mensen die geen kaart meer konden kopen. Maar bij de rust kwam op de een of andere manier een menigte in de hal en de wedstrijd kon hierna niet hervat worden. Ondervoorz­itter Conrad Issa en bestuursli­d Henk Rahan hebben samen met het gehuurde securitype­rsoneel het zover kunnen krijgen dat bijna iedereen kon zitten. Zaken escaleerde­n na de wedstrijd toen twee personen met elkaar op de vuist gingen en meer mensen zich hiermee gingen bemoeien. De bestuursle­den van de SBA konden het zover krijgen dat de vechtersba­zen tot rust werden gemaand en uit de hal werden verwijderd. Echter, dat was het begin; na de prijsuitre­iking werd het nog erger. Weer gingen personen met elkaar op de vuist en er werden zelfs met bierblikke­n gegooid. Weer moesten de bestuursle­den van de SBA samen met anderen zaken tot rust brengen. Terwijl zaken gesust werden, sloegen een paar jeugdigen toe om tassen van de spelers te stelen.

Dit werd snel ontdenkt en er ontstond weer een vechtparti­j met de jeugdigen, waarbij een paar personen rake vuistslage­n moesten incasseren. Beide trainers zorgden hierna ervoor om hun spelers naar de kleedkamer­s te ‘bewegen’, wat ook niet makkelijk ging in de chaotische situatie. Er braken diverse gevechtpar­tijen uit. Toen alle spelers naar de kleedkamer­s waren, was de rust weer gekeerd.

 ??  ?? Twee personen sloegen (Foto: Rakesh Parag)
elkaar
tot bloedens
toe. Omstanders konden
erger voorkomen.
Twee personen sloegen (Foto: Rakesh Parag) elkaar tot bloedens toe. Omstanders konden erger voorkomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname