Times of Suriname

Celtics houden James in toom

-

BASKETBAL - Boston Celtics heeft zondag het eerste duel met Cleveland Cavaliers in de finale van de Eastern Conference gewonnen. De thuisploeg leidde halverwege al met 26 punten en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 108-83. Celtics verdedigde zeer sterk in de eigen TD Garden en hielde LeBron James op ‘slechts’ vijftien punten.

De superster van Cavaliers, die de afgelopen zeven seizoenen in de NBA-finale stond, was in de eerste twee rondes van de play-offs de absolute uitblinker met gemiddelde­n van 34 punten, negen rebounds en negen assists per wedstrijd, maar Celticscoa­ch Brad Stevens had een uitstekend plan bedacht om James in toom te houden. Belangrijk­ste kracht daarbij was Marcus Morris, die zaterdag voor wat opschuddin­g zorgde door te stellen dat hij de op een na beste speler in de NBA is om James te verdedigen, na San Antonio Spursster Kawhi Leonard.

Een dag later maakte de 28-jarige Morris zijn woorden waar, want mede door zijn inspanning­en miste James elf van zijn zestien schoten. ³Het kwam niet alleen door mij, we hebben LeBron met het hele team goed verdedigd´, zei Morris na het duel. ³Hij is natuurlijk de beste speler ter wereld, dus je hebt meerdere jongens nodig om hem een hele wedstrijd te verdedigen. Dat hebben we vandaag uitstekend gedaan.´

Morris was aanvallend bovendien ook sterk aanwezig met 21 punten. Alleen teamgenoot Jaylen Brown (23 punten) was productiev­er. Al Horford noteerde twintig punten voor Celtics.

Dinsdag is het tweede duel in de best-of-seven serie, opnieuw in Boston. James weet zeker dat zijn ploeg dan beter voor de dag zal komen. ³Celtics had een geweldig tactisch plan voor deze wedstrijd´, zei de drievoudig NBA-kampioen. ³Wij gaan nu naar de beelden kijken om te zien wat we kunnen verbeteren en dan zullen we veel beter spelen in de tweede wedstrijd.´

De Cavaliers en James wisten de afgelopen drie jaar de NBA-finale te bereiken. In 2016 pakte Cleveland zijn eerste titel. Vorig jaar en in 2015 verloor ‘Cavs’ in de finale van Golden State Warriors.

(Nusport)

 ??  ?? Marcus Morris van Boston Celtics probeert langs LeBron James van Cleveland Cavaliers te gaan. (Foto: ESPN)
Marcus Morris van Boston Celtics probeert langs LeBron James van Cleveland Cavaliers te gaan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname