Times of Suriname

Online kiosk Blendle haalt 4 miljoen euro op bij BookSpot

-

AMSTERDAM - Online kiosk Blendle heeft onlangs 4 miljoen euro aan financieri­ng opgehaald. Het geld komt van de Deense investeerd­er Morten Strunge en BookSpot, een dochterbed­rijf van Novamedia.

Blendle gebruikt het bedrag voor verdere groei, onder meer door marketing. In Blendle kunnen mensen artikelen uit kranten en tijdschrif­ten lezen tegen betaling van een klein bedrag per artikel. Via Blendle Audio kunnen leden onderweg luisteren naar verhalen uit kranten en tijdschrif­ten. Volgens Blendle-oprichter Alexander Klöpping zal onder meer flink geïnvestee­rd worden in deze luisterdie­nst.

Blendle en BookSpot vinden elkaar naar eigen zeggen ‘in de liefde voor lezen van boeken en journalist­ieke producties’. Ook hebben de bedrijven de ambitie om lezen zo aantrekkel­ijk mogelijk te maken.

“Novamedia heeft met BookSpot en boekhandel Scheltema, meerdere uitgeverij­en en met de Goede Doelen Loterijen veel ervaring met media en marketing”, verklaart oprichter en CEO Alexander Klöpping van Blendle. Hij stelt die ervaring in te willen zetten voor Blendle.

Strunge richtte eerder verschille­nde bedrijven op en verkocht deze. Hij stond onder meer aan de wieg van telecombed­rijven Onfone en Plenti en een abonnement­sdienst voor e-books en audioboeke­n Mofibo.

Het bedrag dat hij in Blendle steekt, is zijn grootste investerin­g tot nu toe. “In deze tijden concurreer­t een journalist­ieke reportage met video op Netflix, browsen op Facebook en luisteren op Spotify. Ik geloof dat Blendle kan herdefinië­ren hoe we journalist­iek tot ons nemen,” meent Morten Strunge.

Eerder investeerd­en New York Times, Axel Springer, Nikkei en INKEF Capital al in Blendle. In oktober vorig jaar trok De Telegraaf zich overigens terug uit abonnement­sdienst Blendle Premium. Losse artikelen uit De Telegraaf zijn nog wel via Blendle te koop.

(NU/Foto: Meedia)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname