Times of Suriname

HelloFresh positiever gestemd

-

BERLIJN - HelloFresh is in de eerste drie maanden van 2018 verder gegroeid en verhoogde als gevolg de omzetverwa­chtingen voor dit jaar. Dit maakte het bedrijf dat maaltijdbo­xen aan huis bezorgt, gisteren bekend. CEO Dominik Richter sprak van een ‘uitstekend­e’ jaarstart waarin er een ‘sterke groei’ en een uitbreidin­g van de marges werd gerealisee­rd. “We hebben onze leidende marktposit­ie wereldwijd versterkt en hebben de lat voor nieuwe concurrent­en hoger gelegd”, aldus de topman.

Het aangepaste bedrijfsre­sultaat (AEBITDA) verbeterde afgelopen drie maanden op jaarbasis van 29,6 miljoen negatief naar 21,7 miljoen euro negatief met een negatieve marge van 7,3 procent. In dezelfde periode een jaar eerder was deze marge nog 14,4 procent negatief.

Bij de internatio­nale activiteit­en schreef HalloFresh met een verlies van 1,1 miljoen euro nog net geen zwarte cijfers, terwijl de Amerikaans­e tak de verliezen terugbrach­t van 22,8 miljoen naar 13,7 miljoen euro.

In het afgelopen kwartaal bezorgde HelloFresh 58 procent meer maaltijdbo­xen aan de in totaal 1,88 miljoen klanten. In dezelfde periode een jaar eerder was het klantenbes­tand nog 1,16 miljoen. Dankzij de stijging van het aantal leveringen trok ook de kwartaalom­zet aan van 205 miljoen tot 296 miljoen euro, hetgeen een omzetgroei vertegenwo­ordigt van 44 procent. De omzet uit Amerikaans­e activiteit­en steeg in het afgelopen jaar zelfs met 49,4 procent tot krap 180 miljoen euro.

Als gevolg van de aantrekken­de resultaten werd HelloFresh positiever over de omzetontwi­kkeling dit jaar. De bezorger van maaltijdbo­xen mikt op een omzetgroei van 30 tot 35 procent tegen constante wisselkoer­sen en exclusief de impact van de overgenome­n maaltijdbe­zorger Green Chef, die in de tweede kwartaal van dit jaar circa 15 miljoen euro aan de omzet zal bijdragen. Een kwartaal eerder hield HelloFresh nog rekening met een omzetgroei van 25 tot 30 procent. HelloFresh verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar onverminde­rd break-even te kunnen draaien met de kernactivi­teiten van het bedrijf.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname