Times of Suriname

Baby geeft geen teken van leven meer

-

Een drie maanden oude baby heeft zijn leven te danken aan Jeremie Nix, een agent die toevallig langsreed na zijn werkdag. Dat gebeurde woensdag in Marion County in Florida, waar de kleine Kingston onwel was geworden in de auto.

Nix reed met zijn politiewag­en naar huis toen een autobestuu­rder hem rond 17.30 uur een teken gaf aan een stoplicht. Toen de hulpagent naar hem toe reed, stapte aan de passagiers­kant een vrouw uit met een baby. Het kindje gaf geen teken van leven meer, en de vrouw was druk aan het bellen.

Nix schoot in actie en begon het kindje te reanimeren. Toen de toestand van Kingston niet verbeterde, liep hij met de baby naar zijn patrouille­wagen. “Ik ga niet wachten op de ambulancie­rs... Ik ga naar de spoed met de baby”, liet hij weten aan de dispatchin­g. Nix haastte zich naar de spoeddiens­t van het ziekenhuis, minder dan een kilometer ver. Daar kreeg het kindje de nodige zorgen, waarna de politie liet weten dat Kingston volledig zal herstellen.

“De dokters zeggen dat de baby het heeft gehaald door het snelle handelen van hulpagent Nix”, luidt het. “We zijn enorm fier op hulpagent Nix en we kunnen nu al zien dat hij en baby Kingston een diepe band zullen hebben voor het leven.”

In Texas werd agent Chase Miller in oktober 2016 beloond met een onderschei­ding en een knuffel van de jongen wiens leven hij redde. Toen de kleine Brayden niet meer ademde, bleef Miller kalm en hij deed alles volgens het boekje, zo blijkt uit dashcambee­lden die de politie vrijgaf. In december 2017 haastte agent William Eng zich naar een appartemen­tsgebouw in Savannah, in de Amerikaans­e staat Georgia. Daar stootte hij op Tina Adkins, die haar bewusteloz­e dochter Bella vasthield. Het kindje, amper 29 dagen oud, was gestopt met ademen. De agent begon onmiddelli­jk hartmassag­e toe te passen, en een minuut later begon Bella weer te ademen. Volgens een dokter die Bella later behandelde, heeft agent Eng zonder twijfel het leven van het meisje gered. “Soms komen engelen niet uit de hemel. Vaak zijn ze hier al”, reageerde Bella’s oma.

In de Amerikaans­e staat Alaska werd agent Michel Veenstra in mei 2016 opgeroepen voor een gekantelde wagen die in brand was gevlogen in Anchorage. De enige inzittende, een man, zat met zijn arm vast onder de auto. Dankzij de hulp van omstanders en de agent kan het slachtoffe­r het nog navertelle­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname