Times of Suriname

DouAnEBonD noG nIEt ontvAnGEn door Hoefdraad

-

PARAMARIBO - Het bestuur van de Bond van Ambtenaren bij de Dienst Invoerrech­ten en Accijnzen is nog niet ontvangen door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, om te horen wat er verder zal gebeuren bij de Douane. De regering had de bond twee weken tijd gevraagd om orde op zaken te stellen. Deze periode loopt morgen af.

Bondsvoorz­itter Joyce de Vlught zegt dat de geplande algemene ledenverga­dering van vandaag verschoven is naar maandag. “De minister heeft het bestuur nog niet geroepen, maar wij verwachten dat het elk moment kan gebeuren. Hoefdraad was uitlandig, dus wij wachten nog. Na het gesprek met de minister zal het bestuur van de bond bijeenkome­n en een besluit nemen wat er verder gedaan zal worden.”

De bond was twee weken terug in een spoedverga­dering bijeen om te praten over de plotseling­e beslissing van de minister van Financiën om het management­team, onder wie diensthoof­d Iwan Wekker, zijn waarnemer Jerry Tammenga, adjunctins­pecteur Patricia Herfst en een viertal douanerech­ercheurs te ontheffen uit hun functie. Gedurende de bondsverga­dering werd het bestuur van de bond uitgenodig­d door minister Hoefdraad voor een ophelderen­d gesprek.

De bond heeft de minister toen voorgehoud­en dat hij ten minste een of twee actieve douaneambt­enaren wil binnen het nieuwe management­team. Ook ziet de bond graag dat op zijn minst een afgevaardi­gd lid van de bond zitting neemt in het management­team, zodat die ook zicht heeft over het beleid. Verder is voorgehoud­en dat binnen twee weken de ontheven douaniers ondergebra­cht moeten worden op een andere post binnen het douanekorp­s. De minister heeft toen de wensen van de bond aangehoord en gevraagd om twee weken tijd, om orde op zaken te zetten. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname