Times of Suriname

Veroordeel­de containerv­erduisteri­ng blijft op vrije voeten

-

PARAMARIBO - Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft Divan L gisteren conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar. Zij kwam tot het wettige en overtuigen­de bewijs dat Divan L een container verduister­de op 29 november 2015.

Uit camerabeel­den blijkt dat Divan L een container wegreed van het terrein van de Nieuwe Haven. In eerste instantie ontkende hij de container te hebben vervoerd, maar toen hij werd geconfront­eerd met de camerabeel­den gaf hij toe. Van een ander moest hij de container wegrijden. Raadsvrouw Lygia Palmburg zegt dat Divan L een kleine schakel is in deze verduister­ingszaak. Aan de verdachte was geld beloofd voor het transporte­ren van de container, maar hij ontving uiteindeli­jk niets. Hij plaatste die langs de Afobakaweg op een trailer. Hij moest bedreiging­en aanhoren dat zijn vader het zou moeten ontgelden. Divan L wistt niet met wie hij te maken had en vreesde voor het leven van zijn vader. Hem was bovendien voorgehoud­en dat er andere goederen in de container zaten, maar het bleek uiteindeli­jk om sigaretten te gaan.

Op 14 oktober 2015 werd hij aangehoude­n en in juni 2016 in vrijheid gesteld. De man heeft intussen zijn leven weer opgepakt. Er was eerder tegen hem een jaar celstraf met gevangenne­ming geëist. De vervolging­sambtenaar wijzigde gisteren haar strafeis, omdat zij positieve omstandigh­eden van de verdachte na zijn vrijlating constateer­de. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname