Times of Suriname

.RUSVFKHI YLQGW GDW GDOHQGH PLVGDDGFLM­IHUV LQ 1HGHUODQG µERWVHQ PHW UHDOLWHLW¶

-

AM6T(R'AM - 'e misdaadciM­fers, die afgelopen Maar met 11 procent daalden, botsen volgens korpschef (rik Akerboom soms hard met de realiteit. 'at zei hiM gisteren biM de presentati­e van de Maarresult­aten van de politie over 2017. 'e misdaadciM­fers daalden voor het viMfde Maar op riM. ³Maar dalende ciMfers bliMven abstract als mensen daar in het dageliMks leven weinig van merken´, onderstree­pte de korpschef.

³Als de buurt zich biMvoorbee­ld niet veilig voelt en de politie of andere instanties dat gevoel nog niet hebben kunnen wegnemen. 'aar moeten we als politie oog voor hebben. :ant de werkeliMkh­eid van de ciMfers heeft weinig betekenis in het dageliMks leven van sommigen.´

'aarnaast vormen cybercrime en µonzichtba­re criminalit­eit’ een steeds groter wordend probleem. 'at laatste is criminalit­eit waar burgers geen aangifte van doen, maar die wel degeliMk een maatschapp­eliMk probleem vormt. Het gaat hierbiM biMvoorbee­ld om drugshande­l, witwassen van drugsgelde­n en liTuidatie­s.

'e politie moet ook steeds vaker uitrukken voor spoedsitua­ties. In viMf Maar tiMd is dat met ruim een kwart toegenomen. In 2017 waren er ruim 1,8 milMoen incidenten met politie-inzet. 9ooral de extra oproepen voor biMstand biM verwarde personen, tot 83.501 keer, lieten een zorgeliMke stiMging zien. 'at is een stiMging van 12 procent in ppn Maar tiMd.

'e politie blikt ondanks de nieuwe ontwikkeli­ngen positief op naar de resultaten van het Maar 2017. =o werd de zelfopgele­gde norm van 25 procent diverse instroom gehaald en bestaat de top van de politie voor 40 procent uit vrouwen, meer dan het landeliMk gemiddelde. 9erder waren de personeels­kosten hoger dan verwacht, maar werd dit gecompense­erd door meevallers in de begroting. Het Maar werd afgesloten met een licht positief financieel resultaat van 3 milMoen euro, bliMkt uit het Maarversla­g.

³Het afgelopen Maar hebben we mooie resultaten geboekt, maar we ziMn er nog lang niet´, aldus Akerboom. ³'e extra middelen die het kabinet beschikbaa­r heeft gesteld, gaan helpen om ons daadwerkel­iMk verder te ontwikkele­n.´

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname