Times of Suriname

0LQLVWHU ]DW IRXW *HHQ ,6 NLQGHUHQ RSKDOHQ

-

'(1 HAAG - Minister Grapperhau­s -ustitie en 9eiligheid heeft op tv een foute suggestie gewekt. HiM zei dat onderzocht wordt of kinderen van 6yrisgange­rs terug naar 1ederland gehaald kunnen worden. Maar het kabinetsbe­leid verandert helemaal niet, 1ederland gaat niet actief µMihadkind­eren’ terughalen.

'at het kabinetsbe­leid ongewiMzig­d bliMft, meldt een woordvoerd­er van de minister. 'at de minister gisteravon­d een heel ander verhaal suggereerd­e, door te zeggen dat hiM al langer onderzoekt hoe 1ederland veilig kinderen terug kan halen, zou komen omdat hiM het eigenliMk had over ppn specifieke zaak. In die zaak moet 1ederland, volgens de rechtbank, er alles aan doen om een vrouw en haar kind naar hier te halen zodat ze haar rechtszaak kan biMwonen.

Toen de minister in het tvprogramm­a Pauw repte over dat kinderen niet in die kampen zouden moeten zitten, sprak hiM over een µbreed gedeeld gevoel’ in plaats van nieuw beleid, beweert het departemen­t nu ineens.

³'at is maar mooi ook´, reageert 99'-.amerlid Arno Rutte als hiM hoort dat het kabinetsbe­leid toch niet verandert. Het verhaal van de minister op tv zinde de liberalen al niet. 'e 99' vreest voor veiligheid­sproblemen als µMihadkind­eren’ terug worden gehaald. ³Ik vind het ook heel naar maar alle belangen afwegende, kies ik toch voor de veiligheid.´ (erder was er al rumoer in de coalitie over deze kwestie. '66 en CU pleitten ervoor om toch kinderen actief terug te halen. Het kabinetsbe­leid werd echter niet aangepast.

Ook premier Rutte bevestigt dat het kabinetsst­andpunt niet is veranderd. ³Het is te gevaarliMk om ze daar actief weg te halen´, zegt hiM over de µMihadkind­eren’.

³Het is niet de eerste keer dat hiM improvisee­rt´, zegt 3vdA-.amerlid AttMe .uiken over minister Grapperhau­s. ³Maar het is echt niet okp om dat te doen over de ruggen van deze kinderen.´ =iM wil wel dat het kabinet actief iets gaat doen voor deze kinderen, maar ziet tot haar spiMt dat de minister nu al weer wordt µgecorrige­erd’.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname