Times of Suriname

Meer dan duizend kinderen gewond sinds begin protesten Gazastrook

-

Meer dan duizend kinderen zijn gewond geraakt sinds de start van de Palestijns­e protesten bij de Gazastrook eind maart. Unicef meldt woensdag dat veel van deze verwonding­en ernstig zijn. In sommige gevallen moeten ledematen van de kinderen geamputeer­d worden, aldus de hulporgani­satie.

Unicef heeft hulpgoeder­en, waaronder antibiotic­a en injectiena­alden, afgeleverd bij de Gazastrook. Hiermee moeten een geschatte 70.000 mensen geholpen kunnen worden.

“Kinderen zouden beschermd moeten worden”, spreekt Unicef in een verklaring. Volgens de hulporgani­satie zijn ze nu doelwit en maken ze deel uit van een gevaarlijk­e situatie.

De ziekenhuiz­en in het gebied kunnen de toestroom van de gewonden nauwelijks aan. Dit heeft ook te maken met stroomonde­rbrekingen, tekort aan benzine en het gebrek aan medicijnen. Palestijne­n, bijeengebr­acht door onder meer de terroristi­sche organisati­e Hamas, protestere­n sinds eind maart bij de Gazastrook. Ze willen wonen in wat nu Israël is. Maandag vond een escalatie in het geweld plaats toen tienduizen­den zich verzamelde­n bij het grenshek en het Israëlisch­e leger het vuur opende. Tientallen Palestijne­n vonden de dood en meer dan duizend mensen raakten gewond. De veiligheid­sraad van de Verenigde Naties heeft dinsdag zijn afschuw over de situatie uitgesprok­en.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname