Times of Suriname

S&98 pakt kaPpioensF­Kap

-

BASKETBAL ± De U-16 jongens van SCVU lukte het om van Yellow Birds te winnen in de play-offs-finale en zo het kampioensc­hap te pakken. In de Ismay van Wilgenspor­thal won SCVU met 64-62. SCVU wint de serie van best-of-three met 2-0. Yellow Birds verloor de eerste ontmoeting en deed er alles aan om de tweede wedstrijd te winnen, om zodoende een derde beslissend­e wedstrijd te forceren. Het team begon de wedstrijd ook goed en na drie Tuarters stond het ruim voor. Het eerste Tuarter was wel gelijkopga­and en Yellow Birds keek na tien minuten spelen tegen een achterstan­d aan: 8-6. In het tweede Tuarter nam het team de voorsprong van zeven punten en ging het derde Tuarter in met 29-22. In het derde Tuarter was Yellow Birds weer oppermacht­ig en verruimde zijn voorsprong uit naar elf punten: 49-38. Maar SCVU startte het vierde Tuarter heel goed en scoorde de eerste negen punten. Hierdoor werd de achterstan­d verkleind naar: 49-47. Yellow Birds herstelde zich en liep weer uit (5749), SCVU ging in de laatste minuten fel in de aanval en vooral Jivar Vreden was niet te stoppen. Hij bracht SCVU weer op voorsprong: 64-62. Met nog enkele secondes te gaan, had Gianni Wip de mogelijkhe­id om verleninge­n te forceren, maar zijn doelpoging miste. Wip werd de topscoorde­r met 25 punten, terwijl Vreden zeventien scoorde.

De Arend eindigde op de derde plaats, door van CLD te winnen met 71-59. Kenrick Hope van De Arend werd de topscoorde­r met 23 punten, terwijl Archell Promes van CLD zeventien noteerde.