Times of Suriname

AtlptiFo pakt (Xropa /eagXe

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft gisteravon­d beslag weten te leggen op de Europa League. In het Parc OlympiTue Lyonnais had de ploeg van trainer Diego Simeone, die geschorst was, het in de beginfase lastig, maar kreeg snel controle over de wedstrijd. Mede door twee knappe doelpunten van Antoine Griezmann wist Atlético na 2010 en 2012 wederom de Europa League naar zich toe te trekken: 0-3.

Het was echter Marseille dat gisteravon­d het meeste aanspraak maakte op een vroege voorsprong. De eerste grote kans was voor Marseille, een mogelijkhe­id gecreserd door Dimitri Payet. De middenveld­er gaf een subtiele pass op Valère Germain, maar de aanvaller schoot van dichtbij over. Net terwijl het duel in rustiger vaarwater terechtkwa­m, brak Griezmann de ban. Doelman Steve Mandanda gaf een ogenschijn­lijk simpele bal aan André-Frank Anguissa, maar de middenveld­er had moeite het leder te controlere­n en verspeelde het speeltuig aan Gabi, die Griezmann snel in stelling bracht: 0-1. Tien minuten later kreeg Marseille nog een tegenslag te verwerken, want Payet, moest noodgedwon­gen gewisseld worden. Het duel kroop richting het rustsignaa­l, zonder grote kansen aan beide kanten van het veld.

Gelijk na de onderbreki­ng leek de wedstrijd al beslist, aangezien wederom Griezmann doel trof. Atlético was alert bij een matige ingooi van Marseille en nam de bal snel over. Met een snelle omschakeli­ng was het Griezmann, na een goede pass van Koke, die op uiterst koele wijze zijn tweede van de avond mocht maken. Marseille stond voor een bijna onmogelijk­e taak om minimaal tweemaal te scoren met nog veertig minuten op de klok. De ploeg van Rudi Garcia kon na de tweede treffer van Griezmann nauwelijks een vuist maken tegen de noestige Spanjaarde­n. Invaller Kostas Mitroglou was zeer dicht bij de aansluitin­gstreffer, maar de krachtige kopbal van de Griek kwam tegen de binnenkant van de paal, waarna het leer weer het veld inkwam. Vlak voor tijd besliste Gabi definitief het duel door een mooie aanval van Atlético te bekronen met een doelpunt: 0-3.

(VI)

 ??  ?? De dolblije spelers van Atlético Madrid, na het behalen van het Europa Leaguekamp­ioenschap. (Foto: ESPN)
De dolblije spelers van Atlético Madrid, na het behalen van het Europa Leaguekamp­ioenschap. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname