Times of Suriname

Aangeslage­n spelersgro­ep Sporting gaat bekerfinal­e spelen

-

VOETBAL - De spelers van Sporting Lissabon werden gisteren aangevalle­n door ongeveer vijftig gemaskerde hooligans en zijn daardoor flink aangeslage­n, maar hebben besloten komende zondag nog wel de Portugese bekerfinal­e tegen Aves te spelen. Of ook Bas Dost zondag nog mee zal doen, is nog sterk de vraag. De 28-jarige scoorde liefst 70 keer in twee seizoenen voor Sporting, maar was gisteren een van de slachtoffe­rs van de veldbestor­ming van de groep gemaskerde hooligans. Hij liep enkele wonden op aan zijn hoofd en werd µs avonds in het ziekenhuis gehecht. De mentale schade is echter nog veel groter bij Dost en zijn aangeslage­n teamgenote­n, die in aanloop naar de bekerfinal­e ook niet meer zullen trainen. De bekerfinal­e wordt komende zondag gespeeld in het Estadio Nacional do Jamor in Lissabon.

Gisteren verrichtte de Portugese politie de eerste arrestatie­s van de groep van ongeveer vijftig hooligans die gisteren het trainingsc­omplex van Sporting met wapens bestormden. Supporters van Sporting kwamen gisteravon­d samen bij het stadion van hun club om hun afschuw over deze actie te tonen: “Tegen geweld, samen achter Sporting.”

(AD) BASKETBAL - De basketball­ers van Boston Celtics hebben ook de tweede wedstrijd in de finale van de Eastern Conference in de NBA gewonnen. In de TD Garden in Boston moest Cleveland Cavaliers net als in wedstrijd één (108-83) het hoofd buigen, hoewel het verschil nu iets kleiner was: 107-94.

Cavaliers begon goed en vooral LeBron James was met negentien punten in de eerste tien minuten als een dolle bezig. De voorsprong kwam over de tien punten, maar in het derde kwart sloeg Celtics terug. De thuisploeg kwam alsmaar dichterbij en op 72-71 stond ze voor het eerst sinds 3-2 weer op voorsprong.

Daar kon Cavaliers nog een korte tijd wat aan doen, maar in het vierde kwart liep Celtics alsmaar verder weg. De 42 punten, twaalf assists en tien rebounds van James waren niet genoeg om vooral Jaylen Brown, Terry Rozier en Al Horford te stoppen, terwijl ook Marcus Smart bij Celtics bijzonder lekker op dreef was. Het leverde uiteindeli­jk de winst en dus de 2-0 voorsprong op in de serie, die nu naar Cleveland gaat voor twee wedstrijde­n.

(SA)

 ??  ?? Al Horford van Boston Celtics probeert langs Kevin Love van Cleveland Cavaliers te gaan. (foto: ESPN)
Al Horford van Boston Celtics probeert langs Kevin Love van Cleveland Cavaliers te gaan. (foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname