Times of Suriname

Burberry boekt hogere winst

-

LONDEN - Burberry heeft het afgelopen boekjaar een hogere winst geboekt op een licht lagere omzet. Dit bleek gisteren voorbeurs na publicatie van de voorlopige resultaten over het gebroken boekjaar van het Britse concern voor luxe consumente­ngoederen.

Het modeconcer­n verhoogde bovendien het jaardivide­nd van 28,40 pence naar 30,30 pence.

“In een jaar van transitie zijn we tevreden met onze prestaties, terwijl we zijn begonnen met het uitvoeren van onze strategie”, zei CEO Marco Gobbetti. “Hoewel de taak om Burberry te transforme­ren nog steeds voor ons ligt, tonen de eerste stappen die we hebben uitgevoerd om ons merk nieuw leven in te blazen veelbelove­nde signalen.” Burberry boekte het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018, een operatione­el resultaat van 410 miljoen Britse pond, in vergelijki­ng met 394 miljoen pond in het voorgaande boekjaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 294 miljoen pond, tegenover 287 miljoen pond. De omzet daalde met 1 procent van 2,8 miljard pond naar 2,7 miljard pond.

Burberry herhaalde zijn verwachtin­gen voor het huidige gebroken boekjaar en zei dat het jaar in lijn met de verwachtin­gen van start is gegaan. Burberry voorziet voor 2019 en 2020 een stabiele omzet en winstmarge tegen constante wisselkoer­sen. Het concern herhaalde de financiele ambitie een hoge eencijferi­ge omzetgroei te realiseren met een ‘betekenisv­olle’ margegroei in de loop van de tijd. Het Britse concern voor luxe consumente­ngoederen zei op schema te liggen om cumulatiev­e kostenbesp­aringen van 100 miljoen pond te realiseren.

Daarnaast kondigde Burberry een inkoopprog­ramma van eigen aandelen aan ter waarde van 150 miljoen pond, dat in het fiscale jaar 2019 moet worden afgerond.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname