Times of Suriname

Engie boekt licht beter resultaat

-

PARIJS - Engie heeft in het eerste kwartaal licht betere resultaten geboekt. Dit bleek uit de kwartaalci­jfers van de energiegro­ep.

“De autonome groei van 6 procent van het bedrijfsre­sultaat borduurt voort op de resultaten van vorig jaar”, zei CEO Isabelle Kocher. De data bevestigde­n volgens Kocher de afgegeven financiële outlook en de relevantie van de strategisc­he herpositio­nering van het bedrijf, die drie jaar geleden werd gelanceerd. Engie boekte in het eerste kwartaal van 2018 een bedrijfsre­sultaat (EBITDA) van 3,2 miljard euro, in vergelijki­ng tot 3,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het operatione­el resultaat bedroeg 2,2 miljard euro, tegenover 2,1 miljard euro in het eerste kwartaal van 2017. De kasstroom uit operaties daalde echter van 2,5 miljard euro vorig jaar naar 1,5 miljard euro het afgelopen kwartaal.

De nettoschul­d daalde het afgelopen kwartaal ten opzichte van ultimo 2017 met 3,1 miljard euro tot 19,4 miljard euro.

Engie

herhaalde

de

eerder afgegeven financiële doelstelli­ngen voor 2018. De nutsgroep voorziet een netto current resultaat tussen 2,45 miljard en 2,65 miljard euro. De bedrijfska­sstroom zou tussen de 9,3 en 9,7 miljard euro moeten uitkomen. Engie voorziet voor 2018 een dividend in contanten van 0,75 euro per aandeel.

Het aandeel noteerde gisteren op een rood Brussel 1,6 procent lager op 14,52 euro. (Beursduive­l/Foto: Power Engineerin­g Internatio­nal)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname