Times of Suriname

Ovenschote­l met gehakt en zoete aardappel

-

Ingrediënt­en: Porties: 4

400 gr aardappels, geschild en in blokjes kokosolie, of olijfolie, om in te bakken

500 gr gehakt

2 courgettes, in blokjes

1 grote zoete aardappel, in blokjes

1 klein stronkje broccoli, in kleine roosjes

2 grote wortels, in blokjes

15 gr ras el hanout (bijv. van Al’fez), of naar smaak zout en peper, naar smaak handvol paneermeel

2 eieren, losgeklopt

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid en gevormd tot een rechthoeki­ge lap 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in en bestrooi wat paneermeel over de bodem.

2. Kook de aardappels 10 minuten in ruim kokend water. Giet af.

3. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok. Bak het gehakt bruin en rul en voeg dan courgette, zoete aardappel, broccoli en wortel toe. Voeg de ras el hanout toe. Bak ongeveer 10 minuten tot de groenten enigszins zacht zijn.

4. Verdeel het gehaktmeng­sel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de gekookte blokjes aardappel. Schenk hierover de losgeklopt­e eieren, maar laat een beetje achter, hier bestrijk je het bladerdeeg straks mee. Bestrooi de aardappele­n licht met wat zout en peper. Bedek nu met de lap bladerdeeg en stop goed in aan de randjes en hoekjes. Bestrijk met het overgeblev­en ei. Snijd nu wat sneetjes in het bladerdeeg, zodat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.

5. Bak de ovenschote­l 30 minuten in de voorverwar­mde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is. (Allrecipes/Foto: Lekker en Simpel)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname