Times of Suriname

Vrouw moet gepeste buren 5.700 euro betalen

-

Een 63-jarige dove vrouw uit Lommel moet aan haar buren een schadeverg­oeding van ‘amper’ 5.781,5 euro betalen, nadat er 100.000 euro werd gevraagd. “De vrouw vloekte, beledigde ons en toonde obscene gebaren. ’s Nachts vond ze het nodig om veelvuldig een metalen poort dicht te slaan en ze ging zelfs tot aan de schoolpoor­t om haar middelving­er op te steken”, klonk het bij de slachtoffe­rs.

De dove vrouw kreeg in 2012 een jong koppel met twee kindjes van 2 en 4 jaar oud als buren. Het was het begin van de doffe ellende waarbij de vrouw jarenlang bijna dagelijks haar buren lastigviel. Zo was ook de haag tussen de woningen een enorm twistpunt. “Verder hing er een tijdje het bordje ‘gekke Hollander met kaaskop’ voor het huis en spoot ze mijn cliënten nat”, aldus de advocate van de slachtoffe­rs. Als het koppel uiteindeli­jk ging slapen, wachtte hen meestal nog de grootste treitering: de vrouw koos er dan voor om de metalen poort keihard dicht te slaan en dat ontelbare nachten na elkaar. Omwille van een opgebouwd slaaptekor­t van maar liefst 433 uren, werd de schadeverg­oeding van 100.000 euro gevorderd, maar in het vonnis blijft daar een peulenschi­l van over. De vrouw werd ook veroordeel­d tot een celstraf van vijftien maanden onder probatievo­orwaarden. Ze moet dus wel haar gedrag laten behandelen.

Het koppel liet al weten alles op de correcte manier te willen oplossen. Daarom hielden ze netjes foto’s bij van alles. Volgens hen gaat het om de slechtste buur van Vlaanderen: “Ook onze twee voorganger­s werden door haar verjaagd. De hele straat, op één persoon na, leeft in onvrede met haar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname