Times of Suriname

Oudercommi­ssie wil oplossing wateroverl­ast OS Maretraite

-

PARAMARIBO - De Oudercommi­ssie van de OS Maretraite zal brieven indienen bij het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie en het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), om ervoor te zorgen dat het schoolterr­ein niet meer onderloopt bij zware regen. Dit zegt Sue Somohardjo, lid van de commissie.

De leerlingen worden al sinds maandag vroeg naar huis gestuurd, omdat het schoolterr­ein onder water is. Donderdag was de situatie zo erg dat het water in de leslokalen kwam, waardoor de schoolleid­ing genoodzaak­t was de school voor twee dagen te sluiten. Volgens Somohardjo is het al jaren zo dat de school bij zware regen onder water loopt. Het probleem is vaker onder de aandacht gebracht van OWC, maar tot heden is er geen oplossing gevonden. De Oudercommi­ssie besloot toen brieven te schrijven, waarin duidelijk staat hoe lastig het is als de kinderen door de regen thuis moeten worden gehouden.

“Als we geen verbeterin­g zien aan het schoolterr­ein zal dit probleem altijd zo blijven. Zodra het hard regent loopt de school onder water en dan kunnen de kinderen niet langer blijven op school. Indien het terrein wordt aangepakt, kunnen de kinderen gerust les volgen”, zegt Somohardjo. Indien het water op het schoolterr­ein na de pinksterva­kantie is weggetrokk­en, zullen de leerlingen weer les kunnen volgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname